Sayfalar

Ahmet Maranki İyi Bir Kahvaltı Nasıl Hazırlanır?

Ahmet Maranki İyi Bir Kahvaltı Nasıl Hazırlanır?

Prof. Dr. Ahmet Maranki, sağlıklı beslenme konusu ile ilgili olarak, kahvaltının önemine değiniyor.



Kahvaltı Sofrası için Ahmet Maranki tavsiyeleri



Kahvaltı
kişinin beslenmesinde önemli olduğu bilindiği halde kendimi aç
hissetmiyorum deyip kolaylıkla atlanan öğünlerin başında gelmektedir.
Gerçekte kahvaltı 8 ya da 12 saatlik açlıktan sonra vücudumuzun ihtiyacı
olan enerjiyi sağlayacak en önemli öğündür.



Bu nedenle
kahvaltı kan şekeri olarak bilinen glikozun birinci kaynağını
oluşturmaktadır. Glikoz, beyin için en önemli enerji kaynağıdır, çünkü
beyinde enerji deposu bulunmamaktadır. Eğer siz enerji kaynağı alırsanız
beyin de o enerjiyi kullanır.



Kahvaltı yapmayan
kişilerde öğrenme yeteneklerinde azalma, belleklerinde zayıflama,
yorgunluk, halsizlik, gerginlik, günlük yapılan becerilerde ve
performansta düşme ve çevreye karşı ilgide azalma gösteren önemli
çalışmalar bulunmaktadır.



Bunun yanında kahvaltı
yaparak güne başlayan kişilerin günün ilerleyen saatlerinde daha güçlü
ve dayanıklı oldukları, konsantrasyon güçlüğü çekmedikleri
belirlenmiştir.



Prof. Dr. Ahmet Maranki iyi bir kahvaltı için tavsiyeleri:



• Kahvaltıda mutlaka maydanoz, tere, roka, havuç gibi sebzeleri tüketin.



• 1 adet haşlanmış patates yiyin



• Yediğiniz sebze ve içeceklere limon sıkarak tüketin.




Doğal olarak üretilmiş müslinin içine süt değil portakal suyu koyarak
tüketin. İçine bir tatlı kaşığı bal koyarak tatlandırabilirsiniz. Müsli
yemek çocukların beyin ve beden enerjilerini yükseltir. Sınava girecek
çocukların zihin açıklığına yararlı olur.



• Kahvaltıda peynir olarak Keçi peyniri tercih edin.



• Doğal yetiştirilmiş, kuzu veya keçi etinden üretilen salam, sosis, sucuk tüketin.




Siyah çaydaki tanen maddesi özellikle çocuklarda demir eksikliğine ve
vücudun bağışıklık sisteminin zayıflamasına neden olduğu için kahvaltıda
siyah çay yerine yeşil çay, kekik çayı veya bitki çayı tüketin.



• Kepekli ekmek ve kepekli esmer pirinç tüketin.



• Çocuklarınıza mutlaka ceviz, fındık, badem, çekirdekli kuruüzüm, yumurta yedirin.



• Pestil, dut kurusu gibi doğal ve organik olarak hazırlanmış besinler yiyin.



• Yanmış yağ kanserojen olduğundan yağda kızartılmış patates ve yağda kavrulmuş diğer ürünleri tüketmeyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder