Ter Kokusu için Doğal ilaçlar:
Vücut kokusu yeterince hijyen olmadığı zaman ter vücuda mikro-organizmalar salgılar bunun sonucu olarak da istenmeye kötü kokular görünür. Koltuk altında çok sayıda ter bezleri vardır. Kötü koku üreten alanlardan biridir.
Modern toplumda güzel vücut kokusu önemlidir. Bu kokular olsun ya da olmasın, cazibeyi artırmak için çağımızda deodorant veya ter azaltan önleyiciler kullanarak kokuları gizlemek için büyük çaba harcandığını da bir gerçektir.
Vücut kokusunun nedenleri:
Özellikle koltuk altı, ayak ve genital bölge, vücut kokusu, çevre koşulları, mikroorganizmaların etkisi gibi sinir bozucudur. Tüm vücudumuzda bulunan erkin ter bezleri termoregülasyon fonksiyonunda önemli katkıda bulunurken apokrin bezleri koltuk altı, kulak arkası, genital bölge, burun çevresi gibi bölgelerde bulunup vücudumuzun karakteristik kokusundan sorumludur. Metabolizmada pek çok bakteri, gelişimi tarafından üretilen ter birikimi kokunun sebeplerindendir. Terleme vücuttan toksinlerin ortadan kaldırılması ve ısı buharlaşması için doğal bir süreçtir. Terleme ergenlik ve 30 yaş dönemlerinde daha etkindir
Fitoterapi: Bitkisel ilaçlar koltuk altı kokularını ortadan kaldırmak için:
-Günde en az bir kez eğer vücut kokusu çok fazla ise iki kez duş almak gerekir. İyi bir sabun veya duş jeli kullanılmalı kötü kokuyla mücadelenin en iyi yolu terin uzaklaştırılıp, bakteriler tarafından yıkımı ve kokulu maddelere dönüşünü önlemektir…
- Vücut teri atması için uygun giysi kullanınız. Pamuklu veya keten gibi doğal liflerden yapılmış giysiler kullanmalıdır.
-İç çamaşırı da dahil olmak üzere, günlük kıyafet değiştiriniz. Yaz aylarında ise iki kez değiştirmekte yarar vardır.
-Terleme yoluyla atılan aromatik yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Bunlar sarımsak, soğan, baharat, hardal, eski peynir, yumurta, kızartmalar, salam ve sosis gibi yiyeceklerden kaçınınız.
-Terleme artıran toksik maddeleri, kahve gibi uyarıcı kola, çikolata gibi maddelerin kullanımı apokrin salgısı arttırarak keskin kokunun artmasına neden olduklarından uzak durmakta yarar vardır.
Koltukaltı ve genital bölgenin kötü kokmasını engellemek için Şifalı bitkiler:
Bitkisel ilacın birinci rolü, Mikro-organizmalarla bakteri, mantar öldürücü özelliklere sahip bitkilerin kullanılmasıdır.
Koltukaltı ve genital kötü koku dahili kullanım tedavi otlar:
Adaçayı: (Salvia officinalis) Bu antiperspiranlar özelliklere sahip olmasından dolayı aşırı terlemeyi azaltır. 1 Su bardağı sıcak su içerisine 1 çay kaşığı kurutulmuş adaçayı koyup, 5 dakika demlendiriniz. Günde bir su bardağı içilmesinde yararlı olacaktır.
Koltukaltı ve genital kötü koku için Doğal deodorantlar
Marul: (Lactuca sativa) Bir marul yaprağından iyi bir deodorantı yapmak mümkündür. Marulun meyve suyu özü alınarak banyo sonrası ıslak koltuk altını ovmak kötü kokuyu azaltacaktır.
Turp: (Raphanus sativus) Marul gibi, turp suyunu da deodorant gibi kullanılabilir.
Elma ağacı: (Malus domestic servant) Elma sirkesi iyi bir deodoranttır. Sirke ile gazlı bezi ıslatıp, koltuk altlarına uygulayınız. Endüstriyel deodorantın aksine, cilt tahrişine neden olmaz.
Biberiye: (Rosmarinus officinalis) Bu kekik ile aynı özelliklere sahiptir. 1 lt suya kurutulmuş biberiye çiçekleri ile çay gibi yapıp, Durulama suyuna ilave ediniz.
Koltuk altı gelen koku kaldırmak için: Banyodan sonra iyice kurulanınız. sonra yarı karbonat yarı talk pudrayı karıştırınız. Talk pudrası ve karbonat karışımını ince bir tabaka halinde koltuk altına sürünüz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder