-Çiğ patates kabukları soyularak sıkılır ve bir ay süre ile sabahları bir fincan içilir.
-Dezenfekte etmek için, papatya çayı, kekik çayı. limonlu su, sarımsaktan istifade edilir.
-Bir çay bardağı sıcak suya 2-3 adet papatya ezilip atılıp, 5 dakika sonra süzülür ve bir tatlı kaşığı bal ilave edilerek içilir.
-Bir çay bardağı sıcak suya 1/3 kahve kaşığı ufalannıış kekik konur ve 5 dakika sonra süzülüp 1 tatlı kaşığı bal konularak içilir.
-Bir çay bardağı sıcak suya 1/4 limon sıkılır ve bir tatlı kaşığı bal konulup içilir.
-Yemeklerden sonra veya yemek sırasında 1/2 diş sarımsak iyice ezilip bir su bardağı ayrana konularak içilir.
-Her gün yukarıdaki açıklanan çaylardan, yemeklerden takriben 3 saat sonra mide boşalınca bir çay bardağı içilerek yemeklerle birlikte gelen mikroplar yaranın üzerine gelecek olan zararı önleyip, dezenfekte etmiş olacaktır.
-Sabırotu yaprakları ezilerek suyu çıkarılır bir çay bardağı sabırotu suyu bir çay bardağı bal ve bir çay bardağı zeytinyağı iyice karıştırılır ve bir şişeye doldurularak sıcak su içine oturtulur ve bu kap 3 saat kaynatılır, sıcak su içinden çıkarılır ve bir yemek kaşığı alınır ve bir haftada hazırlanan şişe bitirilmelidir.
-Lahananın suyu çıkarılır ve yemekler arası iki yemek arasından günde 3-4 fincan içilir.
-Bir su bardağı sıcak suya 1/3 kahve kaşığı doğulmuş zencefil konur ve 20 dakika demlenir tatlandırılmak için bal konulur yemeklerde 3 çay bardağı içilir.
-Bir bardak sıcak suya 1/3 kahve kaşığı doğulmuş zencefil konulur 20 dakika demlenir ve günde yemekler sırasında 3 çay bardağı içilir.
Midede yaralar ilerlemiş ise:
Lahana suyu, havuç suyu bir tatlı kaşığı bal karıştırılarak yemeklerden bir saat önce ve yatarken günde 2 defa olmak üzere bir su bardağı içilir. Mide’ de asit fazla ise o zaman bardağa sıcak su konulmalıdır. 1-2 ay bu tedaviye devam edilmelidir.Bir su bardağına 1/2 fincan taze çıkarılmış çiğ patates suyu bir tatlı kaşığı halana suyu ve bir tatlı kaşığı bal ve üzerine sıcak veya soğuk su doldurulup yatarken bir bardak içilir. Mide boş iken 3-4 bardak içilir.
Bir su bardağı sıcak suya yabani kritantem 2-3 adet ufalanarak atılıp, 15 dakika sonra süzülür ılık ılık mide boş iken içilir. Günde 3 bardak içilebilir. Yatarken en son bardak içilmelidir.
Bir litre suya 50 gr. meyan kökü döğülerek konup, 10 dakika kaynatılıp 12 saat bekletilip süzülür. Mide boş olduğu vakitte içilir. Günde 3-4 bardak içilebilir.
2 litre suya 150 gr. ayrık kökü yıkanarak ve ince kıyılarak konulup, bir litre kalana kadar kaynatılır. Süzülür, 100 gr. süzme bal ilave edilip 10 dakika daha kaynatılıp indirilir ve günde 4-5 bardak içilir. Yatarken içilmelidir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder