Kolesterol insan vücudunda karaciğer tarafından üretilen steroid hormonlarının ön maddesidir. Dışarıdan aldığımız hayvansal ve bitkisel yiyeceklerde de kolesterol bulunur. Normalde vücut için çok önemli bir yapı taşıdır. Birçok hormonun Ön maddesidir. Ancak dışarıdan aşırı miktarda kolesterol içeren yiyecekler yenildiğinde birçok hastalığa (Hipertansiyon, sivilce, damar tıkanıklığı, v.b.) sebep olur.
Bitkilerle Kolesterol yüksekliği tedavisi
Evinize zeytinyağından başka yağ sokmayınız. Kolesterolü sadece zeytinyağı önler karaciğeri çalıştırır. Margarinden uzak durunuz. Kekik, ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak soğuk olarak günde 3 su bardağı içilir. Kolesterolü düşürdüğü tespit edilmiştir. Fındık, fıstık, badem, gibi yağlı gıdalar kolesterol yapar, bunların yapraklan kaynatılıp içilmeye devam edilirse kolesterolü yakar. Civan perçemi, kantaron, pelin otu karışımı kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edi lir. Limon, maydanoz kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Ayrık kökü, kekik karışımı ıhlamur gibi kaynatılıp balla tatlandırılarak içilmeye devam edilir. Magnezyum ve kalsiyum içeren kaplıcaların sulan içilir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder