Bitkilerle şeker(diabet) hastalığı tedavisi
Hurmayı şekere yakalanmadan sağlığında devamlı yiyenlerde şeker dengesi regüle edilir. Hurmayı devamlı yiyenlerde şeker hastası olma riski azalır.Hormonsuz salatalık vücudun şekerini dengeler, karaciğeri serinletir. Şeker hastalan bol, bol hormonsuz salatalık (hıyar)yemelidir. Zeytin yaprağı, kekik eşit miktarlarda karıştırılıp ıhlamur gibi kaynatılıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Bu kür, şekerin en iyi tedavisidir. Yalnız bu çayı içerken bazı şekerlilerde, şeker başlangıçta yükselişe geçer, ondan sonra inişe geçer. Bırakmadan devam etmek gerekir. Mersin yaprağı, ısırgan yaprağı, böğürtlen yaprağı karışımı kaynatılıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Hindiba, ayrık kökü karışımı kaynatılıp içilmeye devam edilir. Limon, ekşi nar, dağ eriği (çakal eriği) yenmeye devam edilir, Ekşi yoğurt, cacık yenmeye devam edilir. Taze fasulye, ıspanak, enginar, yer elması, karnıbahar yenmeye devam edilir. Kekik, çörek otu, misvak, az sinameki karışımı kaynatılıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Ceviz yaprağı, enginar yaprağı, maydanoz karışımı kaynatılıp içilmeye devam edilir. Ardıç tohumu kaynatılıp içilmeye devam edilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder