Sayfalar

Bitkilerle şeker(diabet) hastalığı tedavisi

Hurmayı şekere yakalanmadan sağlığında devamlı yiyenlerde şeker dengesi regüle edilir. Hurmayı devamlı yiyenlerde şeker hastası olma riski azalır.Hormonsuz salatalık vücudun şekerini dengeler, karaciğeri serinletir. Şeker hastalan bol, bol hormonsuz salatalık (hıyar)yemelidir. Zeytin yaprağı, kekik eşit miktarlarda karıştırılıp ıhlamur gibi kaynatılıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Bu kür, şekerin en iyi tedavisidir. Yalnız bu çayı içerken bazı şekerlilerde, şeker başlangıçta yükselişe geçer, ondan sonra inişe geçer. Bırakmadan devam etmek gerekir. Mersin yaprağı, ısırgan yaprağı, böğürtlen yaprağı karışımı kaynatılıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Hindiba, ayrık kökü karışımı kaynatılıp içilmeye devam edilir. Limon, ekşi nar, dağ eriği (çakal eriği) yenmeye devam edilir, Ekşi yoğurt, cacık yenmeye devam edilir. Taze fasulye, ıspanak, enginar, yer elması, karnıbahar yenmeye devam edilir. Kekik, çörek otu, misvak, az sinameki karışımı kaynatılıp günde 3 su bardağı içilmeye devam edilir. Ceviz yaprağı, enginar yaprağı, maydanoz karışımı kaynatılıp içilmeye devam edilir. Ardıç tohumu kaynatılıp içilmeye devam edilir.

DİABET, ŞEKER (Kanda şeker yükselmesi) 

Pankreas tarafından salgılanan insülin hormonu yetmezliği sonucu ortaya çıkan genellikle yaşlı şişmanlarda görülen ciddi bir rahatsızlıktır. Şeker hastalığını sık sık çıkıp kaybolan çıbanlar ilk kez sinyal verir. Diş etindeki yaralar, uykudan uyanınca el ve ayaklarda karıncalanma baş gösterir. Aşırı susuzluk ne kadar su içilirse kanamama, halsizlik, sık sık idrara çıkma, hanımlarda adet kesilmesi görülür. Normal bir vatandaşın bu belirtiler gözükmese bile şekerini tansiyonunu, kolestrolünü yılda bir defa ölçtürmesi sağlığı açısından önemlidir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder