Sayfalar

KARABAŞ OTUNUN FAYDALARI VE ZARARLARI

Karabaş Otunun Zararları
Karabaş Otu Resmi
Karabaş Otunun Faydaları ve Zararları
Karabaş Otu,Karabaş Otu Faydaları,Karabaş Otunun Faydaları,Karabaş Otu Yararları,Karabaş Otunun Zararları, Karabaş Otunun Yan Etkileri
Son dönemlerde adını sıklıkla duyduğumuz bir bitkiden bahsetmek istiyorum. Karabaş Otu..Özellikle kanser hastalığı için çok fayda sağlayan karabaş otunun faydaları bununla sınırlı değil. Pek çok hastalık için de şifa kaynağı bir bitki. Öncelikle karabaş otunun özellikleri hakkında sizleri bilgilendirmek istiyoruz.

Karabaş Otu ,uzun grimsi yapraklara sahip bir bitkidir. Mor ve pembe çiçeklere sahiptir. Kuraklığa dayanıklı bir bitkidir. Karabaş otunun içerdiği 1,8-cineole; antibakteriyel, antialerjik, sedatif (sakinleşti rici), antirhinitis (burun nasal membranında oluşan enfeksiyona karşı), antilaryngitic (ses tellerindeki enfeksiyonlara karşı) ve hypotensive (tansiyon düşürücü) özelliği olan bir maddedir. Genel olarak karabaş otu yirminin üzerinde antibakteriyel özellikli etkin madde içermektedir. Özellikle, içerdiği caryophyllene maddesi staphylococ ve de streptococ bakterilere karşı spesifik (özel) olarak çok güçlüdür. Karabaş otu çay gibi kaynatılarak içilir. Karabaş Otu Yararları şunlardır.
Karabaş Otu,Karabaş Otu Faydaları,Karabaş Otunun Faydaları,Karabaş Otu Yararları
* Vücudu kanser hastalığına karşı bir kalkan gibi koruyan karabaş otu; beyin, prostat, pankreas, bağırsak ve meme kanseri tümörlerinin büyümesini de durduruyor.
* Kan dolaşımını düzenleyici özelliği yüksek oranda (yaklaşık 5 000 ppm) içerdiği rosmarinik asitten kaynaklanmaktadır. Rosmarinik asitin önemli diğer iki özelliği antiatherosclerotic (damar sertliğine karşı) ve kanı sulandırıcı özelliğinin olmasıdır.
* Balgam söktürücü özelliği vardır.
* İdrar yolları enfeksiyonlarında kyllanılır.
* Egzema yaralarında yararlıdır.
* Sinir ve kalp kuvvetlendirici olarak yarar sağlar.
* Ağrı kesici özelliği bulunur.
* Sinüzit rahatsızlığında kullanılır.
* Beyin tümörlerinde yararlıdır.
* Akciğer ve kan kanserlerinde kullanılabilir.
* Sinirsel baş ağrılarına iyi gelir.
* Uykuya geçememe durumlarında işe yarar.
* Yüksek tansiyona faydalıdır.
* Kan dolaşımı bozukluğunda kullanılır.
* İç huzursuzluğa iyi gelir.
* Yorgunluk için birebirdir.
* Romatizmal ağrılarda kullanılır.
* Kanı sulandırmak için kullanılır.
Karabaş Otunun Zararları,Karabaş Otunun Yan Etkileri
 Hamileler kesinlikle kullanmamalıdır. Doz aşımı kusturucudur.Kür halinde kullanılmalıdır,devamlı kullanmak zararlıdır.
Karabaş Otu,Karabaş Otu Faydaları,Karabaş Otunun Faydaları,Karabaş Otu Yararları,Karabaş Otunun Zararları,Karabaş Otunun Yan Etkileri


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder