Fitoterapi: sırt ağrısı için bitkisel ilaçlar:
Söğüt: (Salix sp. ) Salisine içeriği, aspirin ham maddesidir. Aspirin söğüt kabuğundan elde edilmiştir.
1 su bardağına 2 gr söğüt kabuğu koyup, kaynatılır. Tatlandırıcı veya bal katarak içilir. Günde 3-4 bardak alınabilir.
Not: Aspirine alerjisi olan kişiler kesinlikle kullanmamalıdır.
Gümüşdüğme: (Tanacetum parthenium) 1 çay fincanın içerisine bir çay kaşığı kuru yaprak koyup, demlenir ve çay olarak içilir. Günde sadece 1 çay fincanı içilmelidir.
Nane, Nane: (Mentha x piperita, Mentha rotundifolia) : Sırt ağrısı için yararlıdır.1 su bardağı nane çiçeklerinden hazırlayacağınız çay yararlı olacaktır.
Sarı Kantaron: (Hyperycum perforatum) Bu özellikle romatizma, gut, artrit, siyatik ve boğaz gibi. Bel ağrısı için faydalıdır. Bir çay kaşığı sarı kantaron çiçeği bir su bardağı sıcak su ile demlenip, içilir.
Biberiye: (Rosmarinus officinalis) Baş ağrısı, adet sancıları, sırt ağrısı, mide ağrısı, gibi. Çiçekleri ile hazırlanmış çay yararlı olacaktır. Günde 2 çay bardağı içilmelidir.
Sır Ağrısı için Harici kullanılan Bitkiler:
Sarı kantaron: (Hyperycum perforatum) Sarı kantaronu 10 saat soğuk suda bekletiniz. Daha sonra zeytinyağını ilave edip, masaj yapınız.
Nane, Nane: (Mentha x piperita, Mentha rotundifolia) Etkilenen bölge üzerinde yaprak ve çiçek kaynatılmak sureti ile elde edilen sıvı ile ıslatılmış bir kompres uygulayınız. Yapraklardan yapılmış lapayı ağrılı yere uygulayınız.
Biberiye: (Rosmarinus officinalis) kekik (Thymus vulgaris) ve adaçayı (Salvia officinalis) ağrı kesici ve kas gevşeticiler olarak çok yararlıdırlar.
iki çorba kaşığı Zeytinyağı ile sırt ovulur.
Banyo suyuna 3 tatlı kaşığı kurutulmuş bitki, İnfüzyon olarak ekleyin. 15 ile 20 dakika boyunca küvetin içerisinde bekleyin ve duş alıp, çıkınız.
Ananas bromelain: ligament tedavisi için idealdir. Ananas bromelain yararı ise ağrıyı azaltmak için yapım anti-inflamatuar özelliklere sahiptir. Sırt problemleri, burkulma veya çıkıkları daha az ağrılı olmasını sağlar.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder