Acı Badem
Acı bademin tatlı bademe göre yağ oranı azdır. İçinde siyanidirik asit glikozit amygdalin % 9 oranda bulundurur. Bu da emulsine enzim tarafından, tükürük ile temasda hidrosiyanik asit yani güçlü bir zehir olur. Yetişkinlerde 10 adet acı badem yemek bağırsak bozukluğuna, 20 adet ise zehirlenmelere yol açar. Acı badem elde edilen uçucu yağ ve saf su kullanılmamalıdır.
Bileşim: proteinler, mineraller Alüminyum, antimon, kadmiyum, kalsiyum, kobalt, bakır, demir, magnezyum) oleik, palmitik ve oksalik asit, vitaminler (başlıca A ve B) amigdalin ve yağlı asit.
Kullanım Alanları: Acı badem baharat olarak, uçucu yağ parfüm endüstrisinde, hipertansiyon, flue. etc ve sindirim sistemi için bir antispazmodik olarak kullanılır. Tehlikeli bileşenleri içerir.
Devamını Oku »
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder