Malzemelerimiz:
1 kg yer elması 2 adet havuç 2 adet patates Yarım demet pazı 1 yemek kaşığı un Yarım adet limon 1 çay bardağı zeytinyağı 2 adet kesme şeker 1 çay kaşığı tuzTarifi:
• Önce yer elması, patates ve havuçları soyup yıkayın.• Patates ve yer elmalarını büyükse ikiye bölün, limonlu suda bekletin.
• Havucu halka halka doğrayın.
• Özel bir bıçağınız varsa havucu yuvarlak yuvarlak çıkarabilirsiniz.
• Sonra pazı yapraklarını ayıklayıp, yıkayın.
• Bu yemekte pazı olması şart değil, arzu ederseniz kullanın.
• Tencereye zeytinyağını koyup, unu ekleyin ve un sararıncaya dek kavurun.
• Yemeğin suyunu koyup, sebzeleri katın.
• Kesmeşeker ve tuzu da ekleyin.
• Orta ateşte havuçlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
• Kapağı kapalı soğutarak servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder