Ahmet Maranki öksürük kesici bitkisel tedavi
Ahmet Maranki katıldığı bir yayında "Uzun süren öksürükler bir hastalık olmayıp, çeşitli hastalıkların belirtisidir. Herhangi bir tıbbi hastalığa bağlı olmayan uzun süreli öksürüklerde bazı bitkisel tedaviler uygulanabilir. Okaliptüs, nane, ıhlamur, zencefil, meyankökü hapları ve şurupları, C vitamini, ıhlamur, zencefil, şahtere, hibiskus, meyankökü öksürük için faydalıdır. Ihlamur, zencefil, meyankökü birlikte kaynatılırsa etkisi büyük olur. Yulaf samanı çayı ile üzerlik tohumu da kronik bronşite ve öksürüğe iyi gelir" dedi.Öksürük nasıl geçer, hangi bitkiler ve otlar iyi gelir, bitkisel tedavisi için Maranki neler tavsiye ediyor? Bu soruların cevabını merak ediyorsanız bu yazıyı sizin için hazırladık.
Öksürük tedavisi için pratik yöntemin kaynatılmış salep üstüne zencefil eklip içilmesi olduğunu ve bu yöntemin her türlü öksürüğe faydalı olduğunu bildiren Prof. Ahmet Maranki’nin öksürük kürleri hakkında bilgi verelim.
Ahmet Maranki öksürük tedavisi için her gün 2-3 defa meyankökü çiğnenmenin faydalı olduğunu belirtiyor. Ayrıca öksürük kesen bitkiler olarak zencefil, kekik ve alerjik olmayan öksürükte karabiberin yararlı olduğunu söyleyen Sayın Maranki, kuşburnu, ısırgan, şahtere ve hisbiscus çaylarını da öksürük kesici olarak tavsiye ediyor.
Ahmet Maranki öksürük tedavisi
Ahmet Marankiye göre öksürük için zencefil, zerdeçal ve adaçayıyla yapılan çay, balla tatlandırılarak içilir. Hiçbir yan etkisi olmayan bu çaylar öksürüğe çok iyi gelen karışımlardır.Prof. Dr. Ahmet Maranki öksürük çayı
Parmak ucu kadar, 2-3 tane zencefil, iri bir tutam ıhlamur, 1 çay kaşığı kadar hibiscus, 1 çay kaşığı şahtere 1 su bardağı kadar suyun içerisinde 4 dakika boyunca kaynatılır. Öksürük kürü kaynadıktan sonra 3 dakika demlenmesi için bekletilir. Hafif şeker ilave edilip içilir. Şekeri fazla kullanmak doğru değildir. Prof. Dr. Ahmet Maranki şekerin az olmasının daha fazla etkiye sebep olacağını belirtiyor ve nöbetşekeri kullanılmasını tavsiye ediyor.Ahmet Maranki Kronik öksürük kürü Karaturp
2 tane karaturp kabak oyacağı ile 5-6 yerinden oyulur. Oyukların içerisine bal doldurulur ve sadece oyukların üzeri turp parçaları ile kapatılır. En az 24 saat geçtikten sonra içindeki sıvı kaşığa alınır ve günde 3 çorba kaşığı şurup şekerinde içilir.Ahmet Maranki öksürük iksiri Ayva çekirdeği
Ayva çekirdekleri kaynatılır ve bol şeker ile karıştırılıp günde 3-4 bardak kadar ılık olarak içilir. Bu öksürük iksirine belirli bir süre devam edilmelidir.* Günde 2-3 kere meyankökü çiğnemek de yararlıdır.
* Zencefil, kekik ve alerjik kökenli olmayan öksürükte karabiber faydalıdır.
* Kronik öksürük için 2 adet karaturp, kabak oyacağı ile 5-6 yerinden oyulur.oyukların içine bal doldurulur ve sadece oyukların üstü turp parçaları ile kapatılarak 24 saat bekletilir.Sonra içindeki sıvı şişeye doldurulur ve günde 3 çorba kaşığı içilir.
* Kuşburnu, ısırgan, zencefil, şahtere ve hibiskus çaylarını içmek de yararlıdır.
* Ebegümeci kaynatılır, zeytinyağı ve limon katılarak bol bol yenirse göğsü yumuşatır. Öksürüğü hafifletir ve balgam söker.
*Toz zencefil ile bal karıştırılarak yenilirse öksürüğe iyi gelir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder