Ahmet Maranki’nin bebek maması tarifi
Malzemeler2 şer dal maydanoz ve dereotu
1 dal tere
5 dal ıspanak
Çeyrek kereviz
Yarım havuç
1 çorba kaşığı pirinç unu
1 tatlı kaşığı zeytinyağı
Çeyrek patates
Hazırlanışı: Sebzeleri iyi dezenfekte edip yıkadıktan sonra 1.5 su bardağı kaynar suyun içine atın. 10-12 dakika civarı haşlanmasını bekledikten sonra sebzeleri suyundan arındırarak soğumaya bırakın.
Daha sonra bu sebzeleri uygun araçlarla püre kıvamına getirin. Soğumaya bıraktığımız sebze suyuna 1 çorba kaşığı pirin unu ilave edin. Kaynayana dek kısık ateşte bekletin. Kaynamaya başladığı anda yapılan sebze püresini ve zeytinyağı ilave ederek bebeğinize ılık haldeyken yedirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder