Sayfalar

Zayıflatan iştah kesici macun, stres ve zayıflama çayı üçlü formül

Unutmayalım ki, dengeli beslenerek zayıflayabiliriz. Bir bardak çayla zayıflamak zor bir olay. Kalorisi düşük ot yemeklerini mesela, lahana çorbasını ve yemeklerini, semiz otu yemeklerini, marul sa­latasını fazlaca tüketebiliriz. Maydanozu kaynatıp suyunu içmek, maydonoz yemek, öğünün birisini meyve ile geçirmek, akşam ye­meğini öne alıp az ve hazmolunur yemek, yemeklerden yarım sa­at önce 1 ‘er adet tatlı elema yemek, yemeklerden önce 1 ‘er kase çorba içmek, ekmeği ve hamurluları az yemek bizi kendiliğinden zayıflatır, formda tutar. Çok yemek yeme alışkanlığı olanlar; Öğün­leri artırıp az az yemelerinde fayda vardır. Zayıflayacağız diye yük­sek kalorili gıdaları kendimize haram edemeyiz. Vücudumuzun onlara da ihtiyacı var.

1 ayda 4-5 kg’dan fazla vermek tehlikelidir. Şekeri, tansiyonu, stres durumunu kontrol etmek gerekir.

Stres çayı: Karabaş otu 70 gr., oğul otu 40 gr. karıştırılır dem­lenip içilir.

İştah kesici macun: Çam sakızı 200 gr, sandaroz 100 gr, bal 1 kg. Sandaroz ve çam sakızı öğütülür, balla karıştırılır. Yemekler­den yarım saat önce, 1 ‘er tatlı kaşığı yenir. Tatlıların iştah kes­me özelliği vardır. Anasonun da iştah kesme özelliği vardır. Fa­kat uyku verdiği için sakıncalıdır.

Zayıflama Çayı


1- Kekik………………… 90 gr.
2- Zeytin yaprağı………  100 gr.
3- Çörekotu………………70 gr.
4- Mısır püskülü………… 50 gr.
5- Sinameki………………80 gr.

Bitkiler karıştırılır. Çay gibi demle­nip yemeklerden önce 1 ‘er su bardağı içilir. Hazmı kolaylaştırır. İd­rar söktürür. Piyasada satılan 10-20 karışımlı çaylardan daha iyi­dir. Bu çayı veya başka çayları kullanırken yukarıda belirttiğimiz, stres, tansiyon, şeker kontrollerini yaptırırız. Baş dönmesi olursa, tansiyon dengesi bozulmuş olabilir. Sabahları aç karna, 1 su bar­dağı sıcak su içerek de zayıflamak mümkündür.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder