Sayfalar

İbrahim Saraçoğlu Kireçlenme Kürü Çınar Yaprağı Kürü


İbrahim Saraçoğlu Kireçleme kürü


Bu kürün hazırlanışı sırasında dikkat edilmesi gereken şeyi, doğru çınar yaprağını kullanmanız gerektiğidir. Çınarın pek çok çeşidi vardır. Doğru çeşidin resmi aşağıdadır.

İbrahim SARAÇOĞLU Kireçlenmeye Karşı kür


Kür için bize iki tane çınar yaprağı gerekiyor. İki adet büyük boy çınar yaprağını ( olgun yaprak olmalı -yeşil  ya da kurutulmuş  çınar yaprağı da olabilir) soğuk suda yıkayın ve parçalara ayırın.

Bir su bardağı suyu (klorsuz su olmalıdır) kaynattıktan sonra çınar yapraklarını ilave ediniz ve kısık ateşte bir dakika demleyiniz. Demleme süresi tamamlandıktan sonra sıcak iken süzünüz. Ilıyınca akşam yemeklerinden önce ve gece yatarken içiniz. iki içim arasında en az üç saat fark olmalıdır.

Çınar Yaprağı Kürüne otuz gün ara vermeden devam ediniz. Her defasında taze olarak hazırlayınız. Şikayetlere göre dönem dönem tekrarlayabilirsiniz.


Çınar yaprağı, şekilde gösterilen tür olmalıdır. Geniş yıtrıkları olduğuna dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder