Sayfalar

Mide yanmasını önlemek için ~ Bitki çayları ile tedavi

Mide hastalıkları, yeme alışkanlıklarında yapılacak değişiklikler ve güvenilir çay-tentür terkipleriyle önlenebilir ve iyileştirilebilir.

Mide yanması Mide yanmasını önlemek için papatya çayı, melisa-kimyon çayı veya papatya-melisa-kimyon çayı ılık içilir. Gece yanmalarında hatmi çayı tavsiye edilir: 4 çay kaşığı ufalanmış hatmi kökü kapalı bir kaba konur, üzerine 250 ml soğuk su ilave edilir, 3-4 saat bekletilir, yatmadan önce ılıklaştırılarak 1 fincan içilir. Hatmi çayı eşit miktarda papatya veya kimyon çayıyla karıştırılarak da içilebilir.

Kaynak

Yrd.Doç.Dr. Aslan Kalafatçılar
Celal Bayar Üniversitesi Alaşehir Meslek Yüksekokulu Tıbbi ve Aromatik Bitkiler Bölümü

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder