Sayfalar

PATATES HAŞLAMANIN PÜF NOKTASI

Patatesi Kolay Haşlama, Patatesi Kolay Haşlamak,Haşlanmış Patatesleri Kolay Soyma
Patatesi Kolay Haşlama ve Kolay Soyma
Patates Haşlamanın Püf Noktası
Patates Haşlamanın Kolay Yolu,Patates Haşlamanın Püf Noktaları,Kolay Patates Haşlama,Patatesi Kolay Haşlama, Patatesi Kolay Haşlamak,Haşlanmış Patatesleri Kolay Soyma
Sofralarımızda sıklıkla tükettiğimiz patatesi haşlamak ve patatesi soymak konusunda problem yaşıyorsanız sizlere önereceğimiz pratik bilgilere kulak verin deriz..  Bu gün sizlere, patatesi kolay haşlama ve haşlanmış patatesi kolay soyma konusunda pratik bir kaç bilgi vermek istiyoruz..

Patates Haşlamanın Kolay Yolu,Patates Haşlamanın Püf Noktaları,Kolay Patates Haşlama, Patatesi Kolay Haşlama,Patatesi Kolay Haşlamak,Haşlanmış Patatesleri Kolay Soyma
* İlk olarak haşlamak için kaç adet patates istiyorsanız alın ve bol suda üzerlerindeki topraklar gidene yıkayın.
*Ardından patateslerin ortasından tam bir daire olacak şekilde kabuğunu yarın. Bu işlemi çabuk soyulması için yapıyorsunuz.
*Bir tencere alın ve patatesleri içine yerleştirin; üzerine de geçecek kadar su doldurun. Bir tutam tuz ilave edip kaynaması için bırakın. Arada bir çatalla kontrol edebilirsiniz.
*Tuz sayesinde patatesler kolayca haşlanacaktır. Haşlanan patatesleri, içi buz dolu bir suya atın ve hemen kabuklarını kestiğiniz yerden çekip çıkarın.
* Bir diğer yöntem ise; patatesleri soyup küp küp doğradıktan sonra, üzerini geçecek kadar suya atın ve kolayca haşlanmasını seyredin. Birkaç dakika içinde patatesler haşlanmış ve doğranmış hâlde hazır olacaklardır.
* İstediğiniz kadar patatesi yıkayıp, düdüklü tencerenin içine koyun. Üzerini geçecek kadar suyu ilave edin. Ağzını kapatın ve kaynamaya başladıktan 4 dakika sonra altını kapatın. Düdüklü tencereden patatesleri çıkarıp, soyabilirsiniz. Oldukça hızlı ve pratik bir yöntemdir.
* Patatesleri haşlayacağınız suyun içine 1 tatlı kaşığı sirke ilave ederseniz hem kolayca haşlanmış olurlar hem de vitaminleri kaybolmamış olur.
Patates Haşlamanın Kolay Yolu,Patates Haşlamanın Püf Noktaları,Kolay Patates Haşlama, Patatesi Kolay Haşlama,Patatesi Kolay Haşlamak,Haşlanmış Patatesleri Kolay Soyma

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder