Sayfalar

KARBONAT TEMİZLİKTE NASIL KULLANILIR ?

Temizlikte Karbonatın Faydaları,Karbonatın Temizlikte Faydaları
Karbona Temizlikte Nasıl Kullanılır
Karbona Temizlikte Nasıl Kullanılır ?
Karbonatın Temizlikte,Karbonatın Temizlikte Kullanımı,Ev Temizliğinde Karbonatın Faydaları, Temizlikte Karbonatın Faydaları,Karbonatın Temizlikte Faydaları
Sodyum Karbonat , sabun yapımında, temizlik işlerinde kullanılan, güçlü bir alkali tuz dur.(Na2CO3).... Sodyum bikarbonat üstün derecede birçok işlevi olan kimyasal bir üründür. Buzdolabınızın, mobilya ve halılarınızın kokularını gidermek dışında başka birçok kullanış şekli vardır. Bu değişik kullanım alanları yemek tariflerinizden, temizlik işlerinize kadar uzanır. Daha başka birçok kullanım şekilleri de bulunur.

Karbonatın Temizlikte,Karbonatın Temizlikte Kullanımı,Ev Temizliğinde Karbonatın Faydaları, Temizlikte Karbonatın Faydaları,Karbonatın Temizlikte Faydaları
Sodyum bikarbonattan bahçenizde yararlanmayı hiç düşündünüz mü? Elbette çevre için çok zararlı temizlik malzemeleriniz yerine de geçebilir bu harika ürün. Sodyum bikarbonat, bir mantar ilacı bile olabilir. Hatta mutfak işlerinizde çok yararlıdır ve çok iyi bilindiği gibi gastrit ekşimelerine iyi gelir.
Karbonatın Mutfakta Kullanımı ;
1-Kekleri kabartmak icin ancak yarinda dikkat edin yoksa hafif aci bir tad birakiyor.
2-Nohut, fasulye benzeri bakliyatin pisirilmesi esnasinda bir fiske karbonat ekleyin hem pisme suresini kisaltiyor hemde hazmi kolaylastiriyor.
3-Yaprak sebzeleri (ispanak, salatalar, maydanoz vs)ve hassas meyveleri( cilek, kiraz, uzum vs) temizlemek icin yikayacaginiz suya 1 yemek kasigi karbonat ekleyin.
4-Sert meyve; sebzeler icin 1 olcu su 3 olcu karbonat ile hazirlayacaginiz hamuru sebzelerin ustune surterek mevcut kir, ilac vs kalintisini temizlemek icin.
5-Nasil tuz suyun kaynama derecesini yukseltiyorsa karbonatta azaltiyor (2 lt su icin bir cay kasigi kullanılır).
Karbonatın Vucut temizliginde Kullanımı ;
1-Dis macununa ekleyerek dis ve agiz bakiminda.
2-koltuk alti icin terlemeyi engellemeden kotu kokulara cozum
3-agiz ve bogaz gargarasi olarak yarim bardak suya bir cay kasigi karbonat
4-Hazmi kolaylastirmak icin ve laxatif olarak
5-Kotu kokan ayakkabilarin icine koyarak olusmus bakterilerin oldurulmesinde etkili.bunun için,akşamdan ayakkabılarınız içine bir miktar karbonat serpiştirip sabahleyin ayakkabının içini elektrik süpürgesi ile çekerseniz kokudan eser kalmaz.
Karbonatın Temizlikte Kullanımı ve Faydaları
1-bebeklerin oyuncaklarini temizlemekte;
2-toz temizlik malzemel
erinin kullanildigi her yerde karbonat kullanabilirsiniz (banyo, evyeler,dus, musluklar, derzlerin temizliginde), firin temizligi icinozellikle yanik ve yag birikintilerinin uzerine hamur haline getirdiginiz karbonati uygulayin tum gece beklesin sabaha bir sungerle ovalayin.
3-sirke ile beraber kullanarak tuvalet temizliginde hem hijyen hem ovmadan temizlik saglar.
4-Halılardaki ve koltuklardaki kötü kokuyu gidermek için halınızın ve koltuklarınızın üzerine karbonat serpin biraz bekledikten sonra elektrikli süpürge ile süpürün.
Karbonatın Temizlikte,Karbonatın Temizlikte Kullanımı,Ev Temizliğinde Karbonatın Faydaları, Temizlikte Karbonatın Faydaları,Karbonatın Temizlikte Faydaları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder