Sayfalar

Cilt Bakımında Kullanılan Bitkisel Özlü Besleyiciler

sivilce, akne tedavisi ve Cilt Bakımı, papatya, Jojoba, Aloe Vera, Çay ağacı, Okaliptüs, lavanta, sandal ağacı bitki özleri cilt bakımıBir önceki, yazımızda Sivilce (Akne) tedavisinde bitki özlerinden elde edilen uçucu yağların önemi ve bu yağların tedavi edici özelliklerine değinmiştik. Bkz: Uçucu Yağlar ve Bitki Özleri ile Sivilce (Akne) Tedavisi. Bu yazımızda bitki özlerinden elde edilen saf uçucu yağların tahriş edici özelliklerini azaltıcı, sivilce tedavilerini destekleyici, bitki özlerinden elde edilen diğer taşıyıcı yağları ele alacağız.

Bitki özlerinden elde edilen taşıyıcı yağlar da cilt güzelliği açısından belirli etkilere sahiptir. Bir kısım taşıyıcı yağların da sivilce ve akne tedavisi üzerinde belirgin etkilere sahip, iyileştirici özellikleri olduğu kanıtlanmıştır.

Taşıyıcı yağlar içerisinde en populer Jojoba Yağıdır. Diğer populer taşıyıcı yağlar ise Zeytin yağı, üzüm çekirdeği yağı, avokado yağı, hindistancevizi yağı ve tatlı badem yağı olarak sayılabilir. Bu bitkilerden elde edilen taşıyıcı yağlar cilt bakımı ve Akne tedavisi üzerinde etkili olan uçucu yağlar ile birleştirilerek (sivilce) doğal tedavisinde yardımcı meteryal olarak kullanılır.

Jojoba Yağı
Jojoba yağı, Topikal kullanım için kullanılan, çay ağacı, papatya, Okaliptüs, lavanta, sandal ağacı yağı gibi uçucu yağların karışımlarında en popüler taşıyıcı yağlardan biridir. Teknik olarak, jojoba yağı aslında bir yağ değil, bir sıvı balmumudur. Rafine jojoba yağı kokusuz ve renksiz ve hemen hemen tüm uçucu yağlar için iyi bir çözücü olarak kullanılmaktadır. Jojoba bitkisinin tohumdan üretilen uçucu yağ (Simmondsia chinensis ), Amerika Birleşik Devletleri ve Meksika'da sivilce (akne) tedavisinde geniş bir yelpazede kullanılmaktadır.
Devamını Oku »

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder