Sayfalar

EN FAYDALI BESİNLER HANGİLERİDİR ?

Faydalı Besinler Nelerdir,Faydalı Yiyecekler
Faydalı Yiyecekler
En Faydalı Besinler Hangileridir ?
Faydalı Besinler Nelerdir,Faydalı Yiyecekler,En Faydalı Bitki,En Faydalı Bitkiler,En Faydalı Yiyecekler,En Faydalı Yiyecek,Faydalı Besinler
Beslenme önemli bir konudur. Ama, alelade beslenme değil, sağlıklı beslenmeden bahsediyoruz. Beslenme karın doyurmak değildir. Sağlıklı beslenmek, pek çok sağlık sorununun da önceden ekarte edilmesini sağlar. Bu yazımızda, en faydalı besinler hakkında bilgiler vermek isttiyoruz.

Faydalı Besinler Nelerdir,Faydalı Yiyecekler,En Faydalı Bitki,En Faydalı Bitkiler,En Faydalı Yiyecekler,En Faydalı Yiyecek,Faydalı Besinler
Tam Tahıllar listenin birinci sırasında yer alıyor. Arpa, Karabuğday, Kahverengi Pirinç ve Çavdar...
*  Arpa: Yaklaşık 20 yılı kapsayan 11 klinik deney, arpa tüketimini artırmanın toplam ve kötü kolesterolünü düşürdüğünü gösterdi.
* Kinoa ve kara buğday: Araştırma kinoa ve kara buğday tohumlarının ve filizlerinin polifenol bakımından zengin olduğunu ve glutensiz ekmekler gibi yiyeceklerin besin değerini artırdığını belirtiyor
* Kahverengi pirinç: Beyaz pirincin yerine kullanacağınız kahverengi pirinç, tip 2 şeker hastalığı riskini düşürüyor.
* Çavdar: Çavdardan yapılan ekmek kahvaltıda yenilirse, öğle yemeği öncesinde ve sonrasında açlığı azaltıyor.
Kuruyemişler, listemizin ikinci sırasında yer alıyor. Özellikle sert kabuklu yemişler oldukça faydalı. Badem,Fındık,Ceviz,Pekan Cevizi,Antep Fıstığı...
* Badem: 2007 yılında yapılan bir araştırmada, her gün 300 kalori olarak alınan bademin kilo aldırmadığı ve kardiyovasküler risk faktörleri üzerinde faydalı etkileri olduğu belirlendi. Bademdeki lifin de yağların bazısını engellediği tespit edildi.
* Fındık: Özellikle taze fındığın kabuğunda bulunan antioksidanlar nedeniyle bol bol fındık tüketmelisiniz.
* Pekan Cevizi : 2010 yılında yapılan araştırmada, Pekan cevizinde bulunan E vitamini nöron dejenerasyonunun gelişimini erteleyerek nörolojik koruma sağlıyor.
* Antep fıstığı: Son yapılan araştırmalara göre, Antep fıstığının anti-inflamatuar özellikleri bulunuyor.
* Ceviz: Ceviz bakımından zengin beslenme tip 2 şeker hastalarında kardiyovasküler hastalık riskini azaltıyor.
Listenin Üçüncü sırasında, meyve ve sebzeler yer alıyor. Domates,Brokoli, karnabahar,Siyah ahududu, Yaban mersini,Nar....
*  Domates: 6 haftalık çalışmada, günde 2 porsiyon konserve domates ürünü tüketen yüksek tansiyon hastalarının kan basıncında önemli derecede düşüş olduğu gözlendi.
* Brokoli ve karnabahar: Bol bol bu sebzelerden tüketirseniz, saldırgan prostat kanseri riskiniz azalır.
*  Siyah ahududu: 2010 yılında yapılan çalışmada, siyah ahududunun farelerde bağırsakla ilgili tümör gelişimini önlemede çok etkili olduğu kaydedildi.
*  Yaban mersini: Yaban mersiniyle yapılan içeceklerin obezlerde, şeker hastası olmayanlarda ve insülin hassasiyetini azaltıyor.
*  Nar: Ön çalışma nar suyunun diyalize giren böbrek hastalarında bir dizi komplikasyonu önlemeye yardımcı olduğunu gösterdi.
Faydalı Besinler Nelerdir,Faydalı Yiyecekler,En Faydalı Bitki,En Faydalı Bitkiler,En Faydalı Yiyecekler,En Faydalı Yiyecek,Faydalı Besinler

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder