Sayfalar

SAĞLIKLI SAÇLAR İÇİN

Güzel Saçların Sırrı
Sağlıklı Saçlar İçin
Güzel Saçlar İçin,Güzel Saçlar İçin Öneriler,Güzel ve sağlıklı saçlar için,Sağlıklı Saç,Sağlıklı Saçlar,Sağlıklı Saçlar İçin, Sağlıklı Saç Bakımı,Güzel Saçlar
Saçların güzel olması, öncelikli olarak sağlıklı olmasından geçer. Eğer saçlarınız sağlıklı ise, otomatik olarak da güzel olacaktır. Çünkjü sağlıklı saç parlar ve düzgün görünür.
Düşünün saçların uçları çatallanmış ve kırılmış, yıpranmış mat bir saç ne kadar güzel görünebilir ya da ne kadar sağlıklı olabilir. Bu maklalemizde, sizlere, sağlıklı saç bakımı hakkında bilgiler vermek istiyoruz.
Güzel Saçlar İçin,Güzel Saçlar İçin Öneriler,Güzel ve sağlıklı saçlar için,Sağlıklı Saç,Sağlıklı Saçlar,Sağlıklı Saçlar İçin,Sağlıklı Saç Bakımı,Güzel Saçlar
Güneşin Zararlı Etkilerini Ekarte Edin : Güneşin zararlı ışınlarına maruz kalan saçlar, tıpküı cilt gibi olumsuz etkilenir. renk değişiminin dışında, saç derisinde ve sata kuruma, nemsiz kalma, mat ve soluk görünme gibi, pek çok saç hastalığına yol açar. Saçları koruyan koruyucu tabak zararlı UV ışınlarına maruz kalınca, saçlar zayıflar ve yıpranır. Bu zararlı etkilerden olumsuz etkilenmemek için, özel nemlendiricili protein içerikli saç bakım kremleri ve saç bakım ürünlerini tercih edebilirsiniz.
Rutin Uygulamlarınızı Değiştirin : Saç uzamasını da saç dökülmesini de hormonlar düzenler. Androjenlerin üretimi vücut kıllarının üretimini de değiştirir. Saçınızı gliserin, soya yağı pamuk yağı gibi maddelerle besleyin. Makineyle kurutmamaya çalışın. Fönden kaçının. Saçlarınızı doğal bırakın. Biotin alımını artırın. Kepekli tahıllar, meyve ve yumurta yiyin. Saç köklerinin beslenmesi metabolizmaya da bağlıdır, biotin tüketin.
Doğru Saç Kesimi Önemlidir : Yaş ilerlemeye başladıkça, uzun saçlardan feragat edilir ve daha kısa daha farkılı kesimlere yönelinir.  En iyi kesim, saçların iyi özelliklerini ortaya çıkaran kesimdir. Saç kesimine karar verirken, yüz hatlarına bakarak karar verilmelidir. Kaz ayakları, çizgiler ve gözler dikkate alınmalıdır.  Kaşlar arasındaki mesafe, gülünce oluşan ağız çizgisi, mahzun gözleri vurgulamaya çalışma gibi saç kesim stilleri saçlarınızın ve ifadeinizin değişmesi açısındanm önemli kavrramlardır.
Vitaminler İhmale Gelmez : Sağlıklı ve parlak saçlar için, vitaminler son derece önemlidir. Sağlıklı saçlar parlak, poarlak saçlarda genç saçlar olarak değerlendirilir. Vitaminli besinlkerin yanısra, vitaminli şampunalar ve maskeler, vitaminli saç bakım ürünleri ile saçlar güçlendirilmelidirA,B,C,E vitaminleri, kalsiyum, magnezyum içeren şampuanlar saçları güçlendirir.
Sağlıklı ve Düzenli Beslenmeye Başlatyın : Ispanak, brokoli, pazı, A, C vitaminleri ve demir içerir. Bu da saç dökülmelerini önler. Süt içmek ise kalsiyum içerdiğinden saç büyümesini sağlar.
Saçlarınıza gayet yumuşak ve Nazik Davranın :  Saç köpüğü, saç spreyi, jel ve jöle derken saçlar iyice yıpranır. Hele ki saç boyaları kimyasallar saça zarar verir. Yumuşak ve doğal bir görünüm saçların hoş durmasını ve daha sağlıklı ve güçlü olmasını sağlar.
Saçlarınız Gür İse, İnce Katlı Kesimleri Tercih Edin : Hacimli saçlarınız varsa ince katlar kestirin: Hergün mutlaka karışan saçlarınızı kuruyken tarakla ayırın. Inatçı saçları tutturmak için hafifçe sprey kullanılabilir.
Güzel Saçlar İçin,Güzel Saçlar İçin Öneriler,Güzel ve sağlıklı saçlar için,Sağlıklı Saç,Sağlıklı Saçlar,Sağlıklı Saçlar İçin,Sağlıklı Saç Bakımı,Güzel Saçlar

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder