Sayfalar

ENGİNARIN FAYDALARI

Enginarın Faydaları
Enginarın Faydaları
Enginar Suyu,Enginar Suyunun Faydaları,Enginarın Kalorisi, Enginar,Enginarın Faydaları, Enginarın Yararları,Enginar ve Faydaları,Enginar ve Karaciğer, Enginar Faydaları, Enginar Suyu Zayıflatırmı
Enginar, en faydalı besinlerden bir tanesidir. Pek çok derde deva olan enginar, adeta gençlik iksiri görevi görmektedir. Enginar özellikle karaciğerin şifa kaynağıdır. Pek çok karaciğer hastalığını önlemede ve yardımcı tedavi sağlamakta üstüne yoktur.

Enginar,Enginarın Faydaları,Enginarın Yararları,Enginar ve Faydaları,Enginar ve Karaciğer,Enginar Faydaları
*Yağlı bitkiler hariç hiçbir sebze veya meyva, mineral bolluğu bakımından enginarla yarış edemez. Bol miktarda potasyum, kalsiyum ve manganezden başka A, B1 ve C vitaminleri içeren enginarın en büyük özelliği karaciğeri temizlemesi ve safranın kolay akışını sağlamasıdır.
*Romatizmalılara salık verilen enginar, unlu yiyeceklerin sindirimini kolaylaştırdığı gibi idrar söktürücü özelliğe da sahiptir.
*Enginar yiyen genç gösteririr. Çünkü sebzenin içinde, fiber, magnezyum, folate ve C vitamini vardır ve bunlar da neredeyse gençlik aşısıyla eşdeğerdir
* Kolestrolü düşürür. Bu konuda yapılan bir araştırmada 220 mg/dl'den daha yüksek oranda kolesterolü olan hastalarda 12 haftalık tedavi sonucu önemli düşüşler saptanmıştır.
*Başka bir çalışmada ise 557 hasta üzerinde yapılan denemeler sonucunda 43 gün boyunca günde 1,5 gr enginar yaprağı özü alımında kan serumunda, kolesterol ve trigliserid seviyelerinde önemli oranlarda azalmalar meydana gelmiştir.
Enginarın Kalorisi
*Diyet yapanlar için gözardı edilemeyecek olan enginarın 100 gramı sadece 53 kalori içerir.
*Enginar yaprağının cinsel istek ve gücü artırdığı eski kaynaklarda yazan bir bilgidir.
*Kandaki şeker miktarını ayarlar.
*Damar sertliği ve kalp hastalıklarını önler.
*Böbrekteki kumların dökülmesine yardımcı olur.
*Mevsiminde en az 60 adet yenen enginarın vücudu tüm hastalıklardan koruduğuna inanılır.
*Mide ve bağırsakları temizler, ishali keser
*Enginar yaprağı çayı ile saçları yıkamak onları güçlendirir, kırılmasını önler…
*Enginarın içinde bulunan Silymarin maddesi, hücrelerin hasar görmesini engeller.Ayrıca araştırmacılar Silymarin maddesinin, prostat, meme ve rahim ağzı kanserini önleme konusunda da etkili olduğunu belirtiyor
*Yüksek tansiyon, ülser ve gut hastaları için de önerilir…
Enginar Suyu,Enginar Suyunun Faydaları,Enginar Suyu Zayıflatırmı
Enginar suyunu kesinlikle atmayın. İçinde değerli minerallerin bulunduğu bu suyu çorba yapımında kullanabilirsiniz. Çiğ olarak suyla kaynatılıp, suyu içilerek kullanılması zayıflamaya yardımcı olur. Bir adet enginarın dış kabukları  kesildikten sonra 4'e bölünerek 3 lt suda kaynatılıyor. Su fokurdamaya başladıktan sonra, kısık ateşe, 10 dakika kaynatılır. Su süzülerek, sabah akşam aç karnına 1 su bardağı içiliyor. Kaynatma işlemi, amilaz enziminin suya geçmesi sağlanıyor, bu enzim karbonhidratların yakılmasını, dolayısıyla da yağların çözülmesini sağlıyor.  elinizde kalan miktarı buzdolabında saklayabilirsiniz.
Enginar Suyu,Enginar Suyunun Faydaları,Enginarın Kalorisi,Enginar,Enginarın Faydaları, Enginarın Yararları,Enginar ve Faydaları,Enginar ve Karaciğer, Enginar Faydaları, Enginar Suyu Zayıflatırmı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder