Sayfalar

KABAK ÇEKİRDEĞİNİ FAYDALARI VE ZARARLARI

Kabak Çekirdeğinin İçindekiler
Kabak Çekirdeğinin Faydaları ve Zararları
Kabak Çekirdeğinin Faydaları ve Zararları
Kabak Çekirdeğinin İçindekiler,Kabak Çekirdeğinin Besin Değeri,Kabak Çekirdeğinin Kalorisi,Kabak Çekirdeğinin Kabuğu,Kabak Çekirdeğinin Faydaları, Kabak Çeklirdeğinin Zararları
Kabak çekirdeği hem içeriği, hem de kabukları ile son derece faydalı ve tüketilmesi gereken bir kuruyemiş.Kabak çekirdeğinin faydaları konusunda az çok kulak aşinalığımız var ama kabak çekirdeğinin kabuğu konusunda pek bir bilgimiz yok. Bu gün sizlere kabak çekirdeğin faydaları ve zararları,kabak çekirdeği kabuğu,kabak çekirdeğinin içindekiler gibi pek çok merak edilen konu hakkında bilgiler vereceğiz.

Kabak Çekirdeğinin İçindekiler,Kabak Çekirdeğinin Besin Değeri,Kabak Çekirdeğinin Kalorisi,Kabak Çekirdeğinin Kabuğu,Kabak Çekirdeğinin Faydaları,Kabak Çeklirdeğinin Zararları
* Bol miktarda forsfor içerir. Bileşiminde bulunan fosfor; kemik ve dişlerin oluşumu, kalp kasının kasılması ve böbrek fonksiyonlarının düzenlenmesi için gereklidir.
* İyi bir kolesterol düşürücü ve protein kaynağı olduğu söyleniyor. İçeriğinde bulunan B15 vitamininin, kolesterolü düşürdüğü ve protein yapımına yardımcı olduğu bilinmektedir.
* Böbrek zayıflığına iyi gelir.
* Böbrek ve mesane iltihaplarına karşı etkilidir.
* İdrar yollarında oluşan yanmayı önler.
* İdrardan kan gelmesi durumlarrında faydalıdır.
* Bağırsak kurtlarını düşürür.
* Bağırsaklardaki şerit ve solucanları düşürmede çok etkilidir.
* Prostat hastalıkları üzerinde etkilidir. Birçok prostat ilacının bileşiminde kabak çekirdeği bulunmaktadır.
Kabak Çekirdeğinin Kabuğu
Kabak çekirdeğinin kabuğu demir açısından oldukça zengindir.  30 gramında 4 mg civarında demir bulunur. Ayrıca, yapılan çalışmalarda, kabak çekirdeğinin yağı alındıktan sonra kalan protein kısmının deney hayvanlarında protein yetmezliğine bağlı şikayetleri giderdiği, karaciğerde toksinlerin yol açtığı hasarı onardığı ve vücudun antioksidan kapasitesini yükselttiği gösterilmiştir.
Kabak Çekirdeğinin Besin Değeri,Kabak Çekirdeğinin Kalorisi,Kabak Çekirdeğinin İçindekiler
100 Gr kabak çekirdeği 570 kaloridir.45 gr yağ,13 gr karbonat ve 27 gr protein içerir. Bu bahsettiğimiz rakamlar 100 gr içindir. Ayrıca Bol miktarda fosfor,B15 vitamini,Çinko içerir.
Kabak Çekirdeğinin Zararları,Kabak Çekirdeğinin Zarar Varmı,Kabak Çekirdeğinin Zararları Nelerdir ?
Kabak çekirdeğinin bilinen bir zararı yoktur. Fakat Fosfor yüksekliği olan kişiler ve bazı kronik börek yetmezliği olan hastralar doktora danışmadan kullanmamlıdır.
Kabak Çekirdeğinin İçindekiler,Kabak Çekirdeğinin Besin Değeri,Kabak Çekirdeğinin Kalorisi,Kabak Çekirdeğinin Kabuğu,Kabak Çekirdeğinin Faydaları,Kabak Çeklirdeğinin Zararları





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder