Sayfalar

MANTAR HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR ?

Mantarın Yararları Nelerdir
Mantarın İyi Geldiği Hastalıklar
Mantar Hangi Hastalıklara İyi Gelir ?
Mantarın Yararları,Mantarın Faydaları,Mantarın Faydaları Nelerdir Hangi Hastalıklara İyi Gelir,Mantarın Yararları Nelerdir
Pek çoğumuzun artık evlerimizden eksik etmediği mantar, lezzetli bir besin olmasının yanısıra, son derecede faydalı bir besin olması nedeni ile mutlaka tüketilmesi gerekir. Bu gün sizlere, Mantarın Faydaları nelerdir hangi hastalıklara iyi gelir konusunda bir makale hazırladık..

Mantarın Yararları,Mantarın Faydaları,Mantarın Faydaları Nelerdir Hangi Hastalıklara İyi Gelir,Mantarın Yararları Nelerdir
Kanser Hastalığı için oldukça faydalıdır. Anti kansorejen madde olarak bilinen Beta-Glukan ve Lionelik Asit açısından son derece zengin olan mantar, özellikle meme ve prostat kanserinden korunmak açısından son derece etkili bir besindir. Hatta bazı kanser ilaçlarının üretiminde mantar kullanılmaktadır.
Diyabet, yani şeker hastaları için şifa kaynağıdır. Mantar içerisinde sıfır yağ ve kolesterol olan bir besindir. Bol miktarda lif,protein ve mineral içeren mantar, şeker hastaları için de ideal bir besindir. İçerdiği doğal insülin ve enzimler sayesinde, kan şekerinin düzenlenmesine yardımcı olur.
Kolesterol yüksekliğinde faydalıdır. Saf protein kaynağı olmasının yanısıra, hiç yağ ve kolesterol içermemesi nedeni ile, et yerine tercih edilebilecek bir besindir. Sindirimi kolay oduğundan sindirildiğinde etkin hale gelen enzimler ve lifler sayesinde, kötü kolesterol seviyesini de düşürmeye yardımcı olur.
Sindirim Sistemi açısından fayda sağlar. Yüksek oranda antioksidan içeren mantar, hazmı kolaylaştırıcı etkisi ile, sindirimi rahatlatır. Penesilin türevi, doğal bir antibiyotik içermesi sayesinde, enfeksiyonlarla savaşır, ülseri tedavi edmeye yardımcı olur. İçerdiği A-B ve C vitaminleri ile de, sindirim sistemini düzenler..
Zayıflamaya yardımcı bir besindir. Zayıflamak amaçlı yapılan diyetlerde mutlaka tüketilmesi gereken, çok önemli bir protein kaynağıdır. Hiç yağ içermediğinden, sindirimi kolaydır ve kilo vermede yardımcı olur.
Kalp Sağlığı Üzerinde çok olumlu etkileri vardır. Hayvansal yağların ve proteinlerin damar tıkanıklıklarına neden olduğu bilinmektedir. Tamamen bitkisel protein olması ve hiç yağ içermemesi nedeni ile, kalbi koruyarak, damar tıkanıklıklarını önler.
Mantarın Yararları,Mantarın Faydaları,Mantarın Faydaları Nelerdir Hangi Hastalıklara İyi Gelir,Mantarın Yararları Nelerdir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder