Sayfalar

CHEESECAKE TARİFİ

Cheesecake Tarifi
Cheesecake Yapılışı
Visneli Cheesecake Tarifi
Cheesecake,Cheesecake Nasıl Yapılır,Cheesecake Tarifi, Cheesecake Yapımı,Cheesecake Yapılışı,Cheesecake Sosu
Sizlere lzzetli bir tatlı tarifi vermek istedim bu gün.. Eğer siz de cheesecake seviyorsanız, evde kolaylıkla yapabilirsiniz. Sizi biraz uğraştıracak, ama sonuç uğraştığınıza değecek..

Cheesecake İçin Gerekli Malzemeler;

* 1.5 paket Eti burçak (30 tane),
* 1/4 bardak eritilmiş tereyağı,
* 1/2 bardak toz şeker,
* 1 avuç kadar çekilmiş ceviz,
İçi için:
* 200 gr krem peynir,
* 1.5 paket krema,
* 1.5 bardak toz şeker,
* 2 kaşık mısır nişastası,
* 2 vanilya,
* 1 çorba kaşığı limon suyu,
* 6 yumurta,
* 1 çay kaşığı tuz.
Vişne sosu için
* 1 su bardağı ayıklanmış vişne,
* 1 veya 1.5 çay bardağı toz şeker,
* 1 çorba kaşığı nişasta,
* 1/2  çay bardağı su, 
Cheesecake,Cheesecake Nasıl Yapılır,Cheesecake Tarifi,Cheesecake Yapımı,Cheesecake Yapılışı, Cheesecake Sosu Önce bisküvileri robotta un haline gelinceye kadar çekin. Sonra erimiş tereyağını karıştırıp, kaşık ile iyice karıştırın. Orta boy kelepçeli kalıbın alt yüzeyine yağlı kağıt döşeyin ve kalıbı kelepçeleyin. Bunların hepsini karıştırıp kaşıkla eze eze kalıba yerleştirin. Yüksekliklerinin eşit olmasına dikkat edin. Ve hemen buzdolabına koyup, içini hazırlamaya başlayın.
Krem Peyniri bir kaba koyup mikser ile krema gibi olana kadar iyice çırpın. Sonra toz şekeri ekleyin, çırpmaya devam edin. Sonra, yumurtaları teker teker kırın ve çırpın. Ne kadar uzun süre çırparsanız o kadar kıvamlı olur. Limon suyu ve vanilyaları da ekleyin. Tuzu ve nişastayı da koyun. En son kremayı ekleyin ve iyice çırpın. Buzdolabına koyduğunuz kalıbı çıkarıp, tüm bu malzemeyi üzerine dökün. 170 derecede 1 saat, fırının kapağını hiç açmadan  pişirin. Vişne sosu için sos tenceresine vişneleri alın. Üzerine toz şekeri ekleyin. Orta ateşte şeker eriyince kadar pişirin. Nişastayı yarım çay bardağı suda eritin. Vişnelerin üzerine ip gibi döküp hızlıca karıştırın. 2 dk sonra ocaktan alın. Fırından çıkartıp iyice soğutup buzdolabında dinlendirdiğiniz cheescakenizin üzerine döküp servis edin. Afiyet Olsun..
Cheesecake,Cheesecake Nasıl Yapılır,Cheesecake Tarifi,Cheesecake Yapımı,Cheesecake Yapılışı, Cheesecake Sosu
   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder