Zerde,Zerde Tatlısı,Zerde Tarifi,Zerde Nasıl Yapılır,Zerde Nasıl,Zerde Nasıl Pişirilir,Zerde Tatlısı Tarifi,Zerde Tatlısı Tarif,Zerde Tatlısı Yapılışı,Zerde Tatlısı Yapımı
Bursa,Karabük,Mardin ve Tekirdağ yörelerinde sıklıkla yapılan zerde tatlısı, gerçek anlamda nefiz bir lezzet. Üstelik yapılan araştırmalarda, yumurtalık ve kolon kanserlerinde, kanserli hücrelerin büyümesini yavaşlattığı ve zamanla da yok ettiği görülmüş.
Bunun nedeni de içerisindeki zerdeçal olmalı.. Gelin bu sağlıklı ve nesfis tatlıyı hep birlikte yapalım. Zerde Nasıl Yapılır ? Beraber görelim. Zerde Tatlısı İÇin Gerekli Malzemeler;
* 1 litre su,
* 2 su bardağı toz şeker,
* 200 gr. nişasta,
* 35 gr. pirinç,
* 15 gr. kuş üzümü,
* 15 gr. şam fıstığı,
* 10 gr. zerdeçal,
Zerde,Zerde Tatlısı,Zerde Tarifi,Zerde Nasıl Yapılır,Zerde Nasıl,Zerde Nasıl Pişirilir,Zerde Tatlısı Tarifi,Zerde Tatlısı Tarif,Zerde Tatlısı Yapılışı,Zerde Tatlısı Yapımı
Pirinci ayıklanıp yıkayın. Suyunu iyice süzün, içinde 1 litre su bulunan tencereye koyun ve tencereyi ateşe oturtun. Piriçler biraz diri kalana dek pişirin. Ardından şekeri ilave edin. Ateşi kısın ve 10 dakika kadar kaynatın. Hazırladığınız lapa koyulaşmaya başlayınca siz de ayrı bir yerde 1 fincan soğuk suyun içine nişastayı katın ve eritin. Daha sonra bu nişasta karışımını lapaya azar azar ilave edin. Şam fıstığı, kuş üzümü ve zerdaçalı da ekleyin. Bir taşım kaynadıktan sonra tencereyi ateşten indirin ve 20 dakika dinlendirin. Ilıyınca kaselere bölün. Buzdolabında birkaç saat bekletin ve soğuduktan sonra servis yapın. Dilerseniz üzerine çekilmiş fındık ve nar ile süsleyebilirsiniz..
Zerde,Zerde Tatlısı,Zerde Tarifi,Zerde Nasıl Yapılır,Zerde Nasıl,Zerde Nasıl Pişirilir,Zerde Tatlısı Tarifi,Zerde Tatlısı Tarif,Zerde Tatlısı Yapılışı,Zerde Tatlısı Yapımı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder