Sayfalar

KUYMAK NASIL YAPILIR ?

Kuymak Nasıl Yapılır ?
Mıhlama Nasıl Yapılır Muhlama Nasıl Yapılır
Kuymak Nasıl Yapılır
Kuymak,Kuymak Tarifi,Kuymak Nasıl Yapılır,Kuymak Yapımı,Mıhlama Nasıl Yapılır,Mıhlama Yapımı, Mıhlama Tarifi
Karadenizin meşhur mıhlaması ne müthiş bir lezzettir. Yiyenin damağında tadı kalır. Diğer bir adı da kuymak olan mıhlama yapımı çok zor bir işmidir sizce ? Hayır değilk. Sizlere vereceğimiz mıhlama tarifi ile siz de kuymak yapabilirsiniz. İşte size nefis kuymak tarifi..

Kuymak Yapımı İçin Gerekli Malzemeler;
* 1 su bardağı mısır unu,
* 100 gr. Trabzon tereyağı,
* 150 gr. Trabzon İmansız peynir,
* 1 su bardağı sıcak su.
Kuymak,Kuymak Tarifi,Kuymak Nasıl Yapılır,Kuymak Yapımı,Mıhlama Nasıl Yapılır,Mıhlama Yapımı, Mıhlama Tarifi
Tereyağını tencereye koyun. Yağ eridikten sonra mısır ununu dökerek, tereyağı ile kavurun. Un pembeleştiğinde, kaynamış sıcak suyu ilave ederek suyla bir miktar pişmesini sağlayın. Katılaşmaya başlayınca peyniri ilave ederek, 5 dakika peynir ile pişmesini, hafif hafif tahta kaşıkla malzemenin birbirine karışmasını sağlayın. Peynir tuzlu ise tuz ilave etmeyin. Piştikten sonra servis yapın. Afiyet olsun.
Kuymak,Kuymak Tarifi,Kuymak Nasıl Yapılır,Kuymak Yapımı,Mıhlama Nasıl Yapılır,Mıhlama Yapımı, Mıhlama Tarifi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder