Sayfalar

DONDURULMUŞ GIDALAR SAĞLIKLI MIDIR ?

Dondurulmuş Gıdaların Zararları
Dondurulmuş GıdalaR
Dondurulmuş Gıdalar Sağlıklı mıdır ?
Dondurulmuş Gıdalar,Dondurulmuş Gıdaların Zararları, Dondurulmuş Gıdalar Sağlıklı mıdır,Dondurulmuş Sebzeler, Dondurulmuş Sebze,Dondurulmuş Sebze Nasıl Pişirilir
Pek çoğumuz, yaz mevsiminde taze aldığımız sebzeleri ve yiyecekleri dondurmak yolu ile, kışa hazırlık amacıyla saklarız. Ya da kışın pek çok yiyeceği donmuş halde alırız. Peki Dondurulmuş Gıdalar sağlıklı mıdır?

Dondurulmuş Gıdalar,Dondurulmuş Gıdaların Zararları, Dondurulmuş Gıdalar Sağlıklı mıdır
*Dondurarak saklama, gıdaların en iyi korunma yöntemidir.
* Dondurarak saklamak, gıdanın doğal lezzet, renk ve besin değerinin korunması sağlanır.
* Tarladan toplandıktan sonra hemen dondurulur.
* En ideal ve gelişmiş dondurma işlemi, IQF(Individually Quick Freezing- Bireysel Hızlı Dondurma) teknolojisi ile -40 derecede yapılır.
* IQF işlemi, meyve ve sebzelerin tek tek, doğal yapılarına zarar vermeden, besin değerleri ve tazelikleri en iyi şekilde korunarak, kısa sürede dondurulmasını sağlar.
* Koruyucu ve katkı maddesi içermez.
* Tarladan toplandıktan hemen sonra dondurulduğu için, çocuklara verilebilecek kadar katkısız ve tazedir.
* GDO’lu (genetiği değiştirilmiş) tohum kullanılmaz.
* Vitamin ve mineral değerleri dalından kopartıldığı andaki besin değerine çok yakındır.
* Hormonsuz olarak mevsiminde yetiştirilen sebze ve meyveler en doğru zamanda hasat edilir.
* Tat testlerinden geçirilen dondurulmuş ürünler her porsiyonda aynı lezzet ve kaliteyi taşır.
* Mevsiminde dondurulan sebze ve meyveler her zaman tazedir.
* Dondurulmuş gıda satın aldığında sap, kabuk ve çekirdek gibi kısımlara bedel ödemezsiniz.
* Kullanıma hazır olması nedeniyle, kullanımı çok kolay ve pratiktir.
* Saklama koşulları doğru uygulanırsa tazeliğini çok uzun süre korur.
Dondurulmuş Sebzeler,Dondurulmuş Sebze,Dondurulmuş Sebze Nasıl Pişirilir
* Buzluktan çıkar çıkmaz, doğrudan tencereye konularak, vitamin değerlerinde kayıp olmaması için çok kısa sürede pişirilebilir.
* Buharda pişirildiğinde vitamin değerlerinde minimum kayıp olur.
* Mısır, ıspanak, kereviz, havuç, soğan pişirilmeden tüketilebilir.
* Pişirilmeden önce çözdürülmesine gerek yoktur.
* Patatesler, kızartma yerine fırında da pişirilebilir.
Tüm bunların ışığında, dondurulmuş gıdaların sağlıklı olduğunu söyleyebiliriz.
Dondurulmuş Gıdaların Zararları
Dondurulmuş gıdaları bir kez çözdürdürdüğünüzde, yeniden dondurmak gibi şansınız yok. Çünkü bol miktarda bakteri üretiyorlar ve bu da ciddi enfeksiyonlara sebep olabiliyor.
Dondurulmuş Gıdalar,Dondurulmuş Gıdaların Zararları,Dondurulmuş Gıdalar Sağlıklı mıdır,Dondurulmuş Sebzeler,Dondurulmuş Sebze,Dondurulmuş Sebze Nasıl Pişirilir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder