Domates Reçeli,Domates Reçeli Tarifi,Domates Reçeli Yapımı,Domates Reçeli Nasıl Yapılır, Domates Reçeli Nasıl,Domates Reçeli Yapılışı
Bu makalemizi okuyan bazı okurlarımıza garip gelebilir.. Ama, her mevsim rahatlıkla tüketebileceğiniz farklı bir lezzet tarifi vermek istiyorum.. Domates reçeli.. Domates reçeli de olur mu diye düşünmeyin. Bozcaada tarafında sıklıkla yapılan ve son derece lezzetli olan domates reçeli nasıl yapılır konusunu sizlerle paylaşmak istedik.
Domates Reçeli Yapımı İçin Gerekli Malzemeler:
* 20 adet orta boy domates,
* 20 adet badem,(Kullanacağınız badem kabuklu ise, 1 gece önceden suda bekletip, sabah kabuklarını soyun)
* 4-5 su bardağı şeker ,
* 2 su bardağı su,
* 1/2 limon suyu,
* 1/2 çay kaşığı vanilya,
Domates Reçeli,Domates Reçeli Tarifi,Domates Reçeli Yapımı,Domates Reçeli Nasıl Yapılır,Domates Reçeli Nasıl,Domates Reçeli Yapılışı
Domatesleri yıkadıktan sonra, ezmeden kabukarını soyun. 2 saat sönmemeiş kirecin içinde bekletin. Domatesler iyice sertleştikten sonra, bol su ile yıkayın. Domatesleri yıkadıktan sonra avucunuzun ortasına yerleştirin ve altlarından delin. Avucunuzdaki domatesleri hafifçe sıkarak, içlerindeki suyu boşaltın. Burada dikkat edilmesi gereken püf nokta domateslere nazik davranmaktır. Aksi takdirde domatesler patlar. Domateslerin suyunu sıktıktan sonra her birinin içine daha önce ıslatıp soyduğunuz bademlerden koyun
ve sıkı olmaları için avucunuzla domatesleri biraz bastırın. Şekeri suya ilave edip 30 dakika kadar kaynamaya bırakın.
Kaynayan Şerbetin içine, domatesleri koyun..30-45 dakika arası pişirin ve altını söndürmeden 1-2 dakika önce, limon suyunu ilave edin. Altını kapattıktan sonra soğumasını bekleyin. Kavanoza koyun. Domates reçeli hazır.. Afiyet Olsun..
Domates Reçeli,Domates Reçeli Tarifi,Domates Reçeli Yapımı,Domates Reçeli Nasıl Yapılır, Domates Reçeli Nasıl,Domates Reçeli Yapılışı
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder